Potravinářský průmysl
Polypropylen je plast, který se již mnoho let používá v potravinářské výrobě jako obalový materiál. Ukládají se do něj chléb a pečivo, cukrovinky, sypké i tekuté složky a tato plastická hmota je z hlediska bezpečnosti prověřena poměrně důkladně. Ostatně, pravděpodobně by vás ani nenapadlo, že zrovna váš chléb, co máte na stole a před chvílí jste jej přinesli z obchodu, bude kontaminován nějakými nežádoucími toxickými chemikáliemi.
Vzhledem k jeho zdravotní nezávadnosti se použití polypropylenu značně rozšířilo do mnoha oborů a technologie výroby obalů a fólií tu zaujímá jedno z předních míst.
PP sáčky jsou spolu s polyetylenem nejčastějšími obaly pro ukládání předmětů různé velikosti, hustoty a konzistence. Mohou to být dárkové předměty, bižuterie a šperky, textilní galanterie, hračky, sportovní potřeby, textil, obuv, hygienické potřeby a celá řada dalšího běžného, dostupného prodejního sortimentu.
Co lze od polypropylenu očekávat
Neprodyšnost – pokud potřebujete zabalit chléb či pečivo, je vhodné do PP sáčků vytvořit malé otvory, aby mohl výrobek uvnitř „dýchat“. V opačném případě vám neprodyšný sáček poslouží jako zcela uzavřený prostor pro skladování sypkých i tekutých látek při běžné pokojové teplotě, v chladničce i v mrazáku, anebo venku na slunci.
Transparentnost – PP sáčky jsou průhledné, takže dobře vidíte, co je vloženo dovnitř. Není pak nutné psát popisky, což se hodí např. při skladování textilu (triček, spodního prádla) anebo při ukládání různých drobností, jako jsou korálky a textilní galanterie.
Ochrana proti vodě, vlhkosti a prachu – proti běžným povětrnostním vlivům sáčky chrání velice spolehlivě.
Pevnost – polypropylenové sáčky jsou velmi pevné, proto se s nimi počítá při balení pečiva v obchodech a při skladování různého zboží v regálech domácích potřebu, textilu, dárkových předmětů a podobného sortimentu.